Aanbod

Je kunt je aanmelden voor een individueel traject, als (echt)paar of in een groep.

Voor een individueel traject gaan we eerst een intakegesprek aan. Samen zullen we proberen de hulpvraag helder te krijgen en een traject uit te stippelen. De lengte daarvan hangt af van je hulpvraag. Over het geheel gezien kan een traject van 4-8 sessies al veel inzichten en verandering brengen. Voor een vraagstelling met een dieper liggende oorzaak is vaak meer tijd nodig.

De therapie is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen en kan indien nodig (bijvoorbeeld als er sprake is van lichamelijke  klachten) ook bij iemand thuis worden geboden. Ook is het mogelijk als echtpaar te komen, of deel te nemen aan een groep. Dat laatste hangt af van het aantal aanmeldingen.

Aanmelden voor een therapie voelt vaak als een grote stap. Daarom bieden wij niet alleen deskundigheid, maar wordt er ook gewerkt aan het bieden van vertrouwen, geheimhouding en hulpverlening op maat.

Ben je geïnteresseerd, maar heb je nog vragen? Bel of mail dan voor een oriënterend gesprek. Zo’n gesprek is gratis en vrijblijvend, en kan wellicht je vragen beantwoorden of twijfels wegnemen.

cliënten jeugdzorg

Omdat ik een samenwerkingscontract heb met Helios, praktijk voor beeldende therapie in Drachten kunnen cliënten vanuit de jeugdzorg (tot 18 jaar) ook in praktijk Vanzelfbeeldend behandeld worden. Via aanmelding bij de eigen gemeente (gebiedsteam) zal er volledige vergoeding kunnen plaatsvinden van de therapie.

Themagroepen
Er zullen in de toekomst ook specifieke groepen aangeboden worden over twee thema’s: rouw-en verlieservaringen, en ‘zelfbeeldondersteuning’. Bij het laatste thema ligt de nadruk op het vergroten van zelfkennis, omgaan met grenzen en communicatie. Je komt samen in een groep, maar werkt op individuele basis. Als deze groepen worden gestart lees je dat op deze website.