Kosten en vergoeding

Voor volwassenen: De kosten van de individuele sessies zijn 70 euro. (vanaf 1 januari 2020  75 euro)Voor groepssessies is dit een lager tarief. Een eerste kennismaking met de therapeut en de therapievorm is gratis.

Creatieve therapie kan (gedeeltelijk) worden vergoed uit je aanvullende verzekering, meestal onder de noemer  ‘Alternatieve therapie’. Het komt daarmee niet ten laste van je eigen risico, zoals dat geldt in de ziekenhuizen of geestelijke gezondheidszorg. Informeer ernaar bij jouw zorgverzekeraar.
Soms zijn er mogelijkheden vanuit  de gemeente en het PGB budget.

De vergoedingen vanuit  je verzekering kun je nalezen op de website van de Nederlandse Vereniging voor Vaktherapie (www.vaktherapie.nl).  Ook kun je mij benaderen voor meer informatie. Ik denk graag met je mee.

Voor de jeugdzorg:
Omdat ik een samenwerkingscontract heb met Helios, praktijk voor beeldende therapie in Drachten kunnen cliënten vanuit de jeugdzorg (tot 18 jaar) ook in praktijk Vanzelfbeeldend behandeld worden. Via aanmelding bij de eigen gemeente (gebiedsteam) of via de huisarts,  zal er volledige vergoeding kunnen plaatsvinden van de therapie.