Aanbod

Je kunt je aanmelden voor een individueel traject, als (echt)paar of voor een groep.

Voor een individueel traject gaan we eerst een intakegesprek aan. Samen zullen we proberen de hulpvraag helder te krijgen en een traject uit te stippelen. De lengte daarvan hangt af van je hulpvraag. Over het geheel gezien kan een traject van 4-8 sessies al veel inzichten en verandering brengen. Voor een vraagstelling met een dieper liggende oorzaak is vaak meer tijd nodig.

De therapie is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen en kan indien nodig (bijvoorbeeld als er sprake is van lichamelijke  klachten) ook bij iemand thuis worden geboden. Ook is het mogelijk als echtpaar te komen, of deel te nemen aan een groep. Dat laatste hangt af van het aantal aanmeldingen.

Aanmelden voor een therapie voelt vaak als een grote stap. Daarom bieden wij niet alleen deskundigheid, maar wordt er ook gewerkt aan het bieden van vertrouwen, geheimhouding en hulpverlening op maat.

Ben je geïnteresseerd, maar heb je nog vragen? Bel of mail dan voor een oriënterend gesprek. Zo’n gesprek is gratis en vrijblijvend, en kan wellicht je vragen beantwoorden of twijfels wegnemen.

Cliënten jeugdzorg

Omdat de praktijk sinds 1 januari 2020 een contract heeft met de Friese gemeenten voor specialistische jeugdzorg kan er in de praktijk behandeling vanuit de jeugdwet plaatsvinden. Door aanmelding via de huisarts of bij de eigen gemeente (gebiedsteam) zal er volledige vergoeding zijn van de therapie voor je kind, tot 18 jaar.

Ook in 2022 zal de jeugdzorg nog volledig vergoed kunnen worden.

Themagroepen
Er zullen in de toekomst ook specifieke groepen aangeboden worden over twee thema’s: rouw-en verlieservaringen, en ‘zelfbeeldondersteuning’. Bij het laatste thema ligt de nadruk op het vergroten van zelfkennis, omgaan met grenzen en communicatie. Je komt daarin samen in een kleine groep, maar werkt op individuele basis. Als deze groepen worden gestart lees je dat op deze website.

Nieuw is de mogelijkheid mee te doen in het atelier. Dit is voor volwassenen, die graag creatief aan de slag willen met zichzelf en daar graag begeleiding in willen. Misschien wil je iets uitzoeken over jezelf, loop je ergens vast of wil je gewoon je creatieve mogelijkheden ontdekken.  Alle aanwezige creatieve materialen staan tot je beschikking. Je kunt in een groep werken of alleen een plekje vinden. 

De mogelijkheden worden individueel besproken. Maximum groepsgrootte is 4 personen. De kosten zijn 15 euro per uur. 

Start: september 2022