Kosten en vergoeding

Voor volwassenen:

De kosten van de individuele sessies (60 minuten) zijn 75 euro. Voor groepssessies is dit een lager tarief. Een kennismaking met de therapeut en de therapievorm is gratis. (maximaal een half uur)

Beeldende therapie kan (gedeeltelijk) worden vergoed uit je aanvullende verzekering, meestal onder de noemer  ‘Alternatieve therapie’. Het komt daarmee niet ten laste van je eigen risico, zoals dat geldt in de ziekenhuizen of geestelijke gezondheidszorg. Informeer ernaar bij jouw zorgverzekeraar.
Soms zijn er mogelijkheden vanuit de gemeente en het PGB budget.

De vergoedingen vanuit  je verzekering kun je nalezen op de website van de Nederlandse Vereniging voor Vaktherapie (www.vaktherapie.nl) of klik op: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie 

Ook kun je mij benaderen voor meer informatie. Ik denk graag met je mee.

Voor kinderen en jeugd:

Omdat de praktijk een contract heeft met Sociaal Domein Fryslan (voor de Friese Gemeenten) kunnen cliënten tot 18 jaar voor de specialistische jeugdzorg in praktijk Vanzelfbeeldend behandeld worden. Via aanmelding bij de eigen gemeente (gebiedsteam, nu Carins) of een verwijzing via de huisarts,  zal er volledige vergoeding kunnen plaatsvinden van de therapie.

Ook in 2022 zal de jeugdzorg nog vergoed kunnen worden.